Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våren är här för att stanna – men värmen dröjer ett tag till

Det varma vädret är här för att stanna – åtminstone i några dagar. Sedan väntas ett mer ostabilt väder dra in över länet.
– Temperaturen kommer att sjunka till helgen, säger Ingrid Eronn, meteorolog vid Foreca.

Annons
Våren är här för att stanna, men den riktiga värmen dröjer ett tag till.

Det kommer att bli soligt och förhållandevis varmt de närmsta dagarna i länet. Hela kustbandet och inlandet kommer att bjudas på soligt väder med temperaturer upp mot 15 grader där kusten kommer få det lite mer soligt.

– Det kommer att bli en solig och fin dag i hela länet. Det är lite högre moln som är på väg mot Västernorrland, men solen har en god chans att lysa igenom, säger Ingrid Eronn, meteorolog på vädertjänsten Foreca.

Anledningen till det varma väder stora delar av Sverige har fått ta del av den senaste tiden har att göra med ett högtryck från Centraleuropa som har legat över Sverige de senaste dagarna. Högtrycket har fört med sig varm luft från Nordafrika och den Iberiska halvön och tryckt undan det lågtryck som legat över Skandinavien. Redan till imorgon ser vädret dock ut att bli sämre.

– Det kommer att bli en ganska fin dag, med en fin morgon. Sedan kommer det komma in mer moln under dagen för att till kvällen övergå till regn, berättar Eronn.

Till helgen kan länsborna förvänta sig ett varierande väder där temperaturerna även kommer att sjunka en aning. Enligt Foreca kommer temperaturen ligga kring 10 grader där molnigheten kommer att vara växlande, något regn väntas däremot inte falla över länet i helgen.

– Värmen kommer att försvinna till helgen. Det ligger ett lågtryck ute på Atlanten som trycker bort värmen, säger Eronn.

Det är för tillfället meteorologisk vår i stora delar av länet vilket innebär att det har varit plusgrader dygnet runt i sju dagar. Enbart efter de norra delarna av kusten i länet har den meteorologiska våren ännu inte slagit igenom. Där har det inte varit tillräckligt varmt länge nog. Anledningen till det ska vara att vattnet är förhållandevis kallt fortfarande och även att isar på större vatten ligger kvar och håller temperaturen nere.

– Även om det skulle bli vintertemperaturer så ändras det inte att det är vår. Våren är här för att stanna, avslutar Ingrid Erron.

Mer läsning

Annons