Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Verkstad började brinna vid länsgränsen – väg 314 stängdes av: "Flertalet gasflaskor i byggnaden"

Vid 20.00 på söndagen började det brinna i en verkstad mellan Ytterhogdal och Östavall, längs väg 314 som stängdes av. Räddningstjänsten kunde på plats meddela att det fanns gasflaskor i verkstaden, vilket försvårar räddningsarbetet.
Vid 19.30 på måndagen hävdes avspärrningarna.

Annons

– En verkstad på cirka 250 kvadratmeter brann för fullt och det finns flertalet gasflaskor i byggnaden. Vissa av dem hade redan exploderat när vi kom dit så vi gjorde en väldigt defensiv insats på platsen, eftersom vi inte visste hur många gasflaskor det fanns där, säger Thomas Åslin, inre befäl vid räddningstjänsten i Medelpad vid 21.00-tiden på söndagen.

Verkstaden ligger i Ånge kommun, men nära länsgränsen mellan Västernorrland och Jämtland. På grund av verkstadens position beslutades det att väg 314 skulle stängas av.

– Verkstaden ligger tätt intill väg 314 så vi meddelade Trafikverket att det var en fara att passera förbi verkstaden, säger Thomas Åslin. Trafikanterna ombeds fick åka via E45 Överhögdal och väg 315 Räran-Överturingen i stället.

För Plus-kunder: Verkstadsbranden i Nybodarna – väg 314 fortsatt avstängd av säkerhetsskäl

Inga personer ska ha kommit till skada och man vet inte varför branden startat.

– Vi la all fokus på att branden inte skulle sprida sig. Närmsta bostadshus var cirka 50 meter bort, men läget var under kontroll.

Vid 01.30-tiden natten mot måndagen berättade inre befäl Thomas Åslin att släckningsarbete pågick fortfarande. Två män med tankbil fanns då kvar på platsen och det fanns fortfarande en risk för att gasflaskorna skulle explodera.

Under måndagsförmiddagen var räddningstjänsten kvar på platsen och väg 314 var då fortfarande avstängd.

– Vi bevakade så att inte någon åker förbi då det finns gasol och gasflaskor där som har varit i branden och vi var tvungna att avvakta i 24 timmar, säger Henrik Cedergren, inre befäl vid räddningstjänsten Medelpad.

Vid 19.30 på måndagskvällen hävdes avspärrningarna och vägen kunde öppnas för trafik.

■ ■ TIPSA! Vet du mer? Har du film eller bild? Kontakta ST.nu via telefon: 060-19 71 64, e-post: tips@st.nu eller använd Tipsa-tjänsten. För att skicka mms/sms: skriv ST följt av ditt tips till 72 023.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons