Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västernorrlands musikskapare får Stim-stipendier

Folkmusikern och Sundsvallsbon Niklas Roswall är en av flera musikskapare knutna till länet som får stipendier från tonsättarorganisationen Stim i år.

De övriga är inte längre bosatta i länet men har rötter här. Det är konstmusikkompositören Britta Byström (nu Årsta, förr Sundsvall), Stefan Brisland Ferner, Garmarna-medlem, folkmusiker och kompositör (nu Stockholm, förr Sundsvall), Bessem Bedziri (nu Farsta, förr Sundsvall), samt Fredrik Lindborg (nu Enskede, förr Örnsköldsvik).

Alla får 50 000 kronor var i stipendium. Totalt valdes i år 108 stipendiater ut bland 1742 sökande. STIM, Svenska Tonsättares Internationella Musikbyrå, är en upphovsrättsorganisation vars stipendier är ingår i dess musikfrämjande verksamhet. De är betydelsefulla för både unga musikskapare som för musikskapare verksamma i de delar av musiklivet som inte återfinns på topplistorna, men som är värdefulla för svensk musikkultur.

Läs mer om Niklas Roswall: Riksspelmannen har skaffat en ny duokompis

Läs mer om Britta Byström: Britta från Sundsvall tar plats i Musikaliska Akademien