Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västerviks målvakt knäckte Timrå IK

Två akter á 20 minuter krävdes det innan matchen mellan Västervik och Timrå drog igång på riktigt. Västervik som inte hade mycket till spel hölls kvar av en storspelande målvakt och tog vara på chanserna i tredje perioden.

Inledningensakten mellan Västervik och Timrå var precis vad ordet inledningsakt står för. Lite småspännande fram och tillbaka stundtals men det hände inte särskilt mycket egentligen.

Medan lagen lärde känna varandra lite bättre kom Timrås Johan Persson närmast en rejäl målchans. Bra läge mitt i slottet men skottet träffade dock ingenting annat än plexiglaset.

En svängigt spelande första utan rejäla målchanser ersattes av en exakt likadan andra period.

Timrå hade kommandot och de två absolut farligaste lägena. Båda kom från Erik Karlsson som inte riktigt lyckades någon gång. Först blev han serverad från Jonathan Dahlén till ett friläge men där var Jonas Fransson lika följsam som en skugga.

► (+) Jacob Olofsson om JVM-drömmen och samtalet med förbundskaptenen: "Största som hänt"

Nästa läge från Karlsson var Fransson chanslös på. Det stenhårda handledsskottet ven förbi örat på hemmamålvakten men då fick han istället hjälp av sin bästa kompis vid namn stolpen.

0–0 stod sig efter två perioder men det var med lutning åt gästerna från Sundsvall. Dock är hockey så pass enkelt att om man inte sätter lägena man får så blir det inga mål.

Mycket av lägena stoppades av Fransson. Han motade hela 36 skott idag och då är inte de två stolparna räknade.

Mål gjorde såklart hemmalaget Västervik när det vankades avgörande. De rödklädda kopierade Timrås kämpaanda framför målet i den första perioden och gjorde därmed 1–0 på Emil Wahlbergs skott bakom en skymd Haukeland.

► (+) Efter nya måltorkan – Timråtränaren tänker om: "Måste kanske göra något"

Första målet för matchen tog hela 41 minuter att få till men skulle vara ett mål likt en espresso för hemmalaget. Energi som kom från det gav mer jämn tredjeperiod och därmed mer lägen för båda lagen.

Trots att antalet lägen för vardera lag höjdes så var ännu mer ironiskt att Västerviks andra mål kom när Timrå hade powerplay. Christopher Fish hämtade puck i eget hörn och åkte sedan upp i full fart och serverade Alexander Viklund på bortre till 2–0.

Ridå för tabelledande Timrå. Laget kommer nog att drömma mardrömmar om Jonas Fransson som räddade alla de 16 skott som bombades mot honom.

För tabellens del betyder detta att Västervik tar igen glappet mot Vita Hästen och Tingsryd medan Timrå kan bli ikappsprungna av Oskarshamn.

► (+) Finland firar 100 år – här är Timrå IK:s bästa finska femma genom tiderna

Västervik–Timrå 2–0 (0–0, 0–0, 2–0)

Tredje perioden: 1–0 (1.15) Emil Wahlberg (Christopher Fish, Conny Strömberg), 2–0 (14.29) Alexander Viklund (Christopher Fish) spel fyra mot fem.

Skott: 20–36 (7–9, 7–12, 6–15).

Utvisningar: Västervik: 3x2. Timrå: 1x2.

Domare: Peter Lyth, Tullinge.

Publik: 1 351.