Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vattenproblem stoppar travpremiären på Hagmyren – flyttas till Bollnäs

På söndagen skulle det vara premiärdags för travtävlingarna på Hagmyren – så blir det inte.

Premiärtävlingarna på Hagmyren utanför Hudiksvall skulle avgöras på söndagen. I potten 300 000 kronor – pengar som höll på att gå om intet efter att vattenproblem uppstått.

– I fredags morse upptäckte vi att det inte fanns något vatten där ute. Tydligen var det en vattenpump som hade gått sönder och både rörmokare och banarbetare kämpade på för att hinna fixa det innan söndagens tävlingar, säger Mathias Gustafsson, sportchef vid Trav Gävleborg.

Trots det ihärdiga problemsökandet lyckades man inte lösa vattenförsörjningen vid banan – och det såg mörkt ut för de som hade siktet inställt på prispengarna som skulle delas ut.

– Ett alternativ var ju att ställa in helt och hållet men då hade pengarna försvunnit, berättar Mathias Gustafsson.

Tävlingarna på Hagmyren flyttas i stället till Bollnästravet och körs måndag kväll vid 19-tiden.

– Skönt att vi i alla fall kan hålla tävlingarna, men det känns riktigt trist att det skulle bli såhär vid premiären. Vi har ju laddat för det här i flera månader.

Enligt Mathias Gustafsson ska räddningstjänsten ha ryckt ut med vattensäckar för att säkerställa att de hästar som finns vid banan ska ha tillgång till dricksvatten – och om den där vattenpumpen som satte käppar i hjulen för premiären på Hagmyren säger han såhär:

– Vi kör igen 31 mars och då förutsätter jag att pumpen ska vara lagad och att allt ska fungera.