Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Växande företaget Hall & Kapell miljonsatsar i Timrå – bygger ut igen

Det går bra för Hall & Kapell.
Nu miljoninvesterar företaget i nya maskiner och bygger ut i industriområdet.
– Vi hoppas kunna starta med det innan våren, säger Niklas Nordlund.

Annons

■■ Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner Sundsvalls Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!

Företaget Hall & Kapell på Kabelvägen i Timrå industriområde tillverkar bland annat multihallar, presenningar och kapell i olika plastmaterial. En satsning som går riktigt bra och nu storsatsar företaget på både specialmaskiner och en utbyggnad av lokalerna på Kabelvägen där man återigen börjar bli trångbodd efter utbyggnaden 2011/2012.

– Det är ungefär 1 300 kvadratmeter som vi bygger ut från befintlig vägg mot gården, säger Niklas Nordlund, vd för Hall & Kapell AB.

Läs mer om förra satsningen: "Vi ska bli störst i Sverige"

Investeringen i specialmaskinerna är på dryga tre miljoner och av det så har företaget fått lite mer än 1,1 miljoner kronor i regionalt investeringsstöd från länsstyrelsen. Maskinerna används till svetsningen av de PVC-material som företaget arbetar med och den investeringen har redan börjat i den befintliga byggnaden.

Utbyggnaden kommer att börja nu under våren så fort bygglov och andra . Planen är att allting ska stå klart efter semestrarna. Satsningen innebär att man kommer kunna utöka kapaciteten och det gör också att företaget kan komma att behöva nyanställa personal.

– I förlängningen så hoppas vi på det, säger Niklas Nordlund som på sikt menar att man kommer att bli minst hundra anställda i företaget som i dag har 80 medarbetare.

Läs mer om det växande företaget: Företaget som växte snabbast i Medelpad

Det är inte på grund av några nya produkter som företaget bygger ut. Det handlar mer om en utökning av de stora lagerhallarna och hangarportar som gör att man måste bygga ut. Men det kommer även in beställningar på förhållandevis nya produkter.

Ett exempel är de uppblåsbara tubvallar som används vid översvämningar. De har företaget tillverkat sedan ett par år tillbaka.

– Vi har faktiskt fått den största orden hittills på de produkterna. Det skedde bara häromdagen, säger Niklas Nordlund.

Läs mer om tubvallarna här: Tillverkar skydden mot översvämning