Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VBK Sundsvall segrade mot Solna

Under söndagen tog VBK Sundsvall emot Solna i Sticksjöhallen för ännu en drabbning i volleybollens Division 2 Norra herrar.

Solna som ställde upp med sju man, hade en svag inledning av matchen, med dåliga mottagningar som gjorde att laget hade svårt att komma till anfall.

Första set rullade därför på enkelt för Sundsvalls del, där Maximilian Anrs stod för flera viktiga poäng, och Anders Byström lyckades plocka många bollar i försvaret.

Slutligen skrevs setsiffrorna till hela 25–9.

I andra set gick det något trögare för Sundsvalls del.

Laget tappade en del enkla bollar, och Solna kom tillbaka in i matchen sedan Solnas högerkant med Marcin Niec kom till några viktiga avslut. Setet var då tämligen jämt fram till 10–10 när Sundsvalls passare Aidin Amouzandeh gjorde åtta servrar i rad, och Sundsvalls kunde rycka igen, och ta hem andra set med 25–18.

När det sedan var dags för tredje set, som också blev söndagens sista, så visade Sundsvall åter igen att de var det bättre laget.

Slutligen skrevs sifforrna där till 25–14.

Sundsvallhar nu nio poäng på fyra spelade matcher och ligger trea i serien i skrivande stund.

Nästa hemmamatch spelas mot Team Gotland 12 november i Sticksjöhallen.