Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Veckan som gick: Här är de lokala nyheterna du bör ha koll på

Inte riktigt hängt med i nyhetsflödet?
Här får du en sammanfattning av de största nyheterna i Medelpad under den gångna veckan.

► "Stornorrland"

Ny indelning. Regeringens utredare presenterade i onsdags sitt förslag på Sveriges framtida regionindelning. Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland ska enligt förslaget bli en region för norra Sverige.

Ledare: Bohlin om förslaget: Resultat är det enda som räknas

► Sundsvall

Gamla E4. Förslaget har sågats skoningslöst – och delat Sundsvallsborna i två läger. I fredags satte den politiska majoriteten ner foten i frågan om gamla E4. Allt tyder på att två filer försvinner.

Railway Saloon stängs. Ägarbolaget är restfört hos kronofogden med skulder på en halv miljon kronor.

Sundsvallsbron. Elektrisk spänning ska sätta stopp för rostangreppet mot Sundvallsbron.

Risk för poliskaos. Från den 26 maj ska alla larm i Norrland administreras från Umeå. Polisförbundet har protesterat och oroas över kaos i sommar.

► Timrå

Kvartett misstänkt. I torsdags berättade vi att fyra personer är misstänkta för lördagens stenattack mot den tillfälliga flyktingförläggningen på Åstön i Timrå.

► Ånge

SD gästade Ånge. Sverigedemokraternas ledning gästade Ånge i onsdags – då underhöll Jimmie Åkesson på klaviatur och så dök Erik Thunefors, som på morgonen lämnat Centerpartiet, upp på scenen.

► Landstinget

Sjuksköterskor slutar. Var sjätte sjuksköterska lämnade landstinget i fjol. Bristen på sjuksköterskor bidrar till överbeläggningar.

Skenande kostnader. De senaste fem åren har kostnaderna för hyressjuksköterskor ökat med 3 788 procent.

► Kultur/nöje

Nytt teaterkvarter. I lördags invigdes Sundsvalls nygamla teaterkvarter med pompa och ståt. ST var på plats och livesände.

Hamnyran ställs in. Förra årets festival var för tuff för arrangörerna. I torsdags kom beskedet att årets Hamnyra ställs in.

► Sport

Per Hallin hyllades. Efter 13 säsonger i klubben tackade lagkaptenen Per Hallin för sig i samband med Timrå IK:s sista match för säsongen.

Krönika: "I Medelpad ser vi med respekt på kombinationen Timrå IK och Pelle Hallin"

Olycka på Bergsåker. Fyra ekipage var inblandade i en otäck olycka på Bergsåkerstravet i torsdags kväll. En kusk fördes med ambulans till sjukhus.

TV: Här kraschar hästarna på Bergsåkers travbana – se de dramatiska tv-bilderna

► Internationella kvinnodagen

Läsarnas hyllningar. Vi bad läsarna att nominera sina kvinnliga förebilder. Responsen var stor och bland namnen återfanns allt från starka mödrar till omtänksamma vänner.

Kvinnorna tar över. Kvinnorna är på väg att ta över makten i samhället. De är i majoritet bland studenterna på universiteten och de är ännu bättre på att ta examen.

Kvinnliga kommunchefer tjänar mindre. Är man kommunanställd kvinna i Sundsvall och chef så tjänar man i snitt drygt fem tusen kronor lägre än de manliga cheferna. Det enligt statistik från Sundsvalls kommun.