Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Veckans Norrlandselva: Klart att du är given i elvan den här veckan också, Naurin

Varje vecka utser Mittmedias sportredaktion veckans Norrlandselva – de bästa spelarna just nu från Gefle IF, GIF Sundsvall och Östersunds FK.
Elvan baseras på insatserna den senaste veckan och här är säsongens fjärde heta elva. Denna gång utifrån uppställningen 4-5-1.
Siffran inom parentes anger hur många gånger spelaren tagits ut i Veckans lag.

MÅLVAKT

Tommy Naurin, Sundsvall (3)

Höll sin första nolla för säsongen borta mot Häcken och har högst räddningsprocent i hela härliga Allsvenskan. Ny stabil insats mot Kalmar även om Marcus Antonsson hittade nätet.

FÖRSVAR:

Eric Larsson, Sundsvall (3)

Gävle-Eric som bara fortsätter att leverera. Hård som granit, löpvillig som få. Bäst på planen i monsunregnet på Norrporten Arena i torsdags. Larsson bara flöt fram.

Marcus Danielson, Sundsvall (4)

Överjävlig chefsgeneral som knappt sätter en fot fel. Står rätt, kommer rätt och läser situationerna som de stod i tidningen i går. Prickfri på Hisingen, klok hemma på Norrporten Arena.

Martin Rauschenberg, Gefle IF (2)

Mycket bra i 0–0-matchen mot Östersund, och var en av de minst bleka när Gefle IF i slutminuterna föll ihop mot Häcken. Behövs som pådrivare i laget – speciellt i ett krisläge

Walid Atta, Östersund (2)

Var ledande back när ÖFK höll nollan och spelade solitt bakåt mot Gefle. Fyra insläppta mot Örebro drar ned betyget, men gjorde två mål framåt i samma match och är faktiskt ÖFK:s bäste målskytt efter sex spelade omgångar.

MITTFÄLT:

Brwa Nouri, Östersund (2)

ÖFK:s ideologiska ledare på planen med sitt alltid konstruktiva fotbollstänk. Flyttade boll i 90 minuter mot Gefle och hotade Örebro med några tunga distansskott.

Fouad Bachirou, Östersund (2)

Ibland är det svårt att ta in hur viktig den lille terriern är på Östersunds mittfält. När han gick av skadad mot Örebro fick vi svart på vitt. Strukturen rämnade helt och vi påmindes om att ÖFK är nykomling i allsvenskan.

Lars Gerson, Sundsvall (3)

Straffade Häcken och bidrog till poäng mot Kalmar vid ny elvametare i nät. Allt jämt 100-procentig från straffpunkten som senior. Stabil innerfältare.

Rúnar Sigurjónsson, Sundsvall (3)

Slitstark, nyttig och viktigt. Hade ett fräsande avslut som gick strax över, var också på vippen att forcera hela Kalmar efter eget litet företag på offensiv planhalva. Som sagt urstark i sina stunder.

Alex Dyer, Östersund (3)

Första säsongen i Östersund var han oftast högerback och komplementsspelare. I allsvenskan har han blivit given som nummer tio och är viktig för ÖFK-offensiven. Snitsig assist till Attas 1–0 mot Örebro.

ANFALL:

Stefan Silva, Sundsvall (2)

Hal som som tvål i såväl hagel (Hisingen) som i ösregn (Sundsvall). Nyttig bollhållare och kreatör framåt. Så svårfångad.