Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vem ansvarar för snöröjning vid busshållplatserna?

Jag åker busslinje 142 Matfors–Sundsvall via Viforsen flera dagar i veckan. De två hållplatser jag nyttjar för på- och avstigning kan jag inte klaga på för där brukar plogbilen bredda för hållplatsen och där finns heller inga busskurer. Men under resan ser jag många hållplatser som inte är namnet värda!

För att inte behöva stå ute i vägbanan får folk försöka ta sig upp på plogvallen i väntan på bussen och sedan i halkan glida ner när de ska stiga på bussen. På flera ställen längs sträckan finns hållplatser som har någon slags ”hage” där man ska stå och vänta. Dessa hagar är igenplogade med snö och is och är inte användbara (se fotot).

Läs också: Något måste göras – hög olycksrisk vid busshållplats i Matfors

De flesta resenärerna har redan klivit på bussen när den kommer in mot Sundsvall och passerar 50 kilometerskylten i Böle/Sidsjö. Här kan man konstatera att hållplatserna är välputsade. Varför är inte hållplatserna dessförinnan lika lättillgängliga och säkra? Ska inte alla bussresenärer kunna vänta på bussen på en säker hållplats? Och ska man inte kunna kliva av bussen på en säker plats utan att behöva trängas mellan buss och plogvall? Jag förutsätter att man från kommunens och Din turs sida anser att bussresenärer ska vara trygga innan, under och efter färden. Då ska ni nog också se till att göra hållplatserna säkra – dessa utgör ju en del av bussresan. Tacksam för kommunens synpunkter på detta.

Runsviksbo

Läs också: Bra busshållplatser ökar bussresandet

Läs också: Dåligt byggda hållplatser och usel snöröjning – Sundsvalls kommun måste älska avgaser

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel