Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vem är det som raskar över isen?

Julen närmar sig och om inte räven gör sitt jobb ska ju någon annan raska över isen.
Är det en iller, mink, hermelin, mård eller en förvuxen sork? Någon förvirrad stackare har i alla fall letat sig ner på den frusna Selångersån.

Någon räv är det i alla fall inte. På något sätt har en liten gnagare hamnat på isen i centrala Sundsvall.

En tipsare har hört av sig till ST med en bild på vad hen tror kan vara en iller eller hermelin, som sprungit över isen och sedan letat sig in i någon slags hålighet i kajen.

Nu är frågan hur det kommer gå för den lille krabaten. Vattnet är fortfarande ganska nyfruset och hur länge kan ett liv på isen vara? En annan tipsare säger sig ha sett djuret även under sommartid. En tredje tipsare är ganska säker på att det rör sig om en mink.

Det är inte första gången som ett djur tagit sig till ån. Här om året hade en säl letat sig upp längs samma vatten och en säl har också setts när det varit is på ån.

TIPSA! Vet du mer? Har du film/bild eller planerar du en räddningsaktion? Kontakta st.nu via telefon: 060-19 71 64, e-post: tips@st.nu eller använd Tipsa-tjänsten.