Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vem vill bli skoldirektör?

Annons

Ser med förskräckelse hur kommunen hanterar rekryteringen av ny skoldirektör. Här man alltså anlitat en extern rekryteringsfirma stationerad i Stockholm med uppdrag att ta fram lämpliga kandidater som sedan den lokala rekryteringsgruppen har att ta ställning till. Detta arbete ser ut att ledas av kommunchefen.

Huvudpoängen med att anlita en rekryteringsfirma är att den inte omfattas av offentlighetsprincipen och de ansökningshandlingar som tas emot av firman blir då heller inte tillgängliga för allmänheten. Detta gör att dugliga kandidater som inte vill skylta med sitt namn i en rekryteringsprocess kan komma att söka i högre utsträckning. Man kan alltså, och ska så göra, hålla processen hemlig tills man presenterar den person som till slut får chefsuppdraget.

Rimligen borde det ligga i kommunens intresse att ge den nye skoldirektören 100-procentigt stöd och förtroende när den kliver på sitt nya uppdrag. Gör man inte det underminerar man personens förutsättningar att lyckas. Detta är en grundregel vid all chefsrekrytering.

Hur tänker man i detta fall? Kommunchefen avslöjar delar av rekryteringsprocessen och meddelar dessutom att Lars Karlstrand som möjligen kan komma att få jobbet, kanske inte alls hade fått det om övriga kandidater kvarstått. Lars Karlstrand är en av länets mest erfarna och kompetenta skolledare som under många år visat på goda resultat. Han förtjänar bättre än så här och bör ha en ursäkt.

Läs fler insändare här:

Ville Vidvinkel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel