Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Verandan är renoverad och redo för gästerna

Renoveringen av Stadshusverandan är nu färdig.
För en vecka sedan var det smygöppning.
– Nu hoppas vi att folk ska hitta hit, säger platschefen Linéa Sandström.

I början av året övertog Profilrestauranger den konkursade restaurangverksamheten i Stadshuset.

De fortsatte att driva verksamheten med de bokningar av konferenser och liknande som redan fanns.

I mitten av mars öppnade bistron Orangeriet.

Därefter har de jobbat med hur verandan ska utformas.

– Det var en i grunden vacker lokal men man fick ändå en känsla av lunchmatsal, säger Linéa Sandström.

I samarbete med en designkonsult så kom de fram till en ljusare modernare inredning men med klassiska inslag.

– I baren finns partier med gammaldags plåttak i olika färger och handgjorda lampor i plåt, säger Linéa Sandström.

– Vi tänkte en nordisk färgskala och även en del norrländska inslag, bland annat sitter att älghorn på väggen i baren.

Linéa berättar vidare att de har fått mycket positiv respons från de besökare som hittat dit.

Smygöppningen var för en dryg vecka sedan men än så länge har det inte varit någon större rusning.

– Vi har inte gått ut med att det är renoverat och klart men vi hoppas såklart att fler ska hitta hit, säger Linéa Sandström.

Just nu är det en lättare sommarmeny som gäller men i samband med att uteserveringen stänger framåt hösten utlovas det nyheter på matsidan.

– Vårt kök är väldigt starkt med kockarna från Mezoyo, Roger Lindroth och Andreas Thåström.

Mezoyo som fanns med i White guide men som gick i konkurs tidigare i år.

– Jag kan utlova nya spännande inslag men vad vill jag inte avslöja än, säger Linéa Sandström.