Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Veteranhojar möttes på Ön

En premiär som smakade mer.

Det var betyget som gavs för veteranträffen för motorcyklar på Gråön i Ytterturingen i går.

Annons

Gråön, ligger vackert med Öjesön nedanför och Mellansjön ovanför.

För Öns byggnadsförening var träffen i går startskottet för en framtida utveckling av området.

En naturcamping står och väntar runt hörnet. Vandringsleder, badplats med mera finns med i planerna.

– Det är första gången vi arrangerar mc-träffen och vi lär oss efter hand. Vi vet nu att vi skulle ha arrangerat den under en helg och inte under veckan. I början av Haveröveckan eller i slutet av den. Men vi lär oss, sade Erland Lindberg.

Och även om träffen var mitt i veckan så dök den ena efter den andra veteranhojen upp. Motorcyklar från tidigt 1920-tal med yngre veteranhojar glänste ikapp med solen.

Några hade svårt att nå fram till träffen. En och annan som stod efter vägen och skruvade på tändstift, kollade bränsletillförseln och pumpade däck.

Men fram kom de till slut.

Kolbullar serverades från heta stekpannor och ett mindre rally ut på Ön genomfördes av deltagarna.

– Vi har redan planer på hur vi ska gå vidare med den här träffen nästa år. Vad det är vill jag inte avslöja nu. Men vi tror på det här för det finns inte så många veteranträffar för motorcyklar i vårt område, säger Erland Lindberg.

Samtidigt som det mullrade och puttrade på Gråön visade "gulddamerna" Harriet Svensson och Siv Wiik, sina silversmycken på Bursnäsvägen i Överturingen.

I Folkets Hus i Överturingen var det kaffeservering där fikagästerna hade chans att titta i gamla tidningsurklipp. Öns båt och bygg hade öppet hus och dagen avslutades med auktion i gamla skolan i Ytterturingen.