Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Veterantränaren kör två segerstaplare i helgens V75: "Kommer väldigt förberedd"

Förhandsfavoriten Talls Odin och varmblodet med den makalösa karriärsstarten Shelly Ann Frazer.
När V75 kommer till Bergsåker på lördag har Anders Wallin två hästar på startlinjen.

Travsurr: Inför V75 på Bergsåker – dalahäst spik på Eklöfs system

Anders Wallin har varit proffstränare i drygt 25 år och har för närvarande 16 hästar i stallet. I helgens V75 finns två av dem med.

Och det är två riktigt bra hästar. Eller vad sägs om varmblodet Shelly Ann Frazer ägd av Bosse Jonsson, som inledde karriären med hela fem segrar på sex starter. Sommaren 2014 tog hon dessutom fyra raka vinster.

– Hon kommer väldigt förberedd och har gått väldigt bra på träningen. Det är skönt när allt går som man vill och det inte har dykt upp några problem längs vägen, säger Anders Wallin.

Shelly Ann Frazer är med i V75-2 och ett par lopp senare, V75-4 kör Anders Wallin ytterligare en häst, kallblodet Talls Odin.

En häst som var nominerad till årets kallblod på den stora hästgalan för en månad sedan.

– Han vann inte, men det är stort att han är bland de fyra bästa i Sverige, säger Anders Wallin.

Talls Odin har flera fina lopp att se tillbaka på, bland annat tog han sjätte raka segern i årsdebuten nyligen och han kommer förmodligen stå som favorit i V75-4.

– Det gick klart bättre än förväntat efter vinterträningen här och nu bör han närma sig riktigt bra form. Det kanske dröjer ytterligare något lopp till han är där. Både Talls Odin och Shelly Ann Frazer är nog 80 procent i form just nu, säger Anders Wallin.

Men framgångarna med Talls Odin har inte kommit serverat på silverfat. Han var en svårhanterad i början och då hade Anders Wallin tur och fick hjälp av kallblodsexperten Alf Jonsson.

– Han var något av en problemhäst i början, men nu har han haft en fantastisk utveckling. Per Jonsson har en häst i mitt stall, men hade ingen att köra själv just då och frågade om han fick köra Talls Odin. Och det var tur att han tog sig an honom, han har en stor del i framgångarna med Talls Odin, säger han.

Han beskriver det hela som ett perfekt samarbete där ett par personer har haft en extra viktig roll.

– Ja, det är ju tack vare det samarbete som Per Jonsson, jag själv, min sambo som är veterinär och ägaren, som det här har fungerat så bra som det har gjort, säger Anders Wallin.