Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Veterinär och polis tog vanvårdade hästar

Länsveterinär, kommunens tjänsteman för djurärenden och polis för handräckning, omhändertog tre vanvårdade hästar samtidigt som de fann en död häst på en gård i norra delen av Ljustorp på torsdagen.

En upprörd granne säger att han tidigare slagit larm om gården med hästarna som for illa på grund av vanvård, men anmälan klingade ohörd tills en ny anmälan gjordes häromdagen.

Veterinären konstaterar att man inte kan fastställa dödsorsaken för den häst som dött på gården, men de övriga var i så dåligt skick att man beslöt flytta dem från gården till en uppstallning i Bergsåker.

På gården fanns också två hundar samt en kull på tio valpar. Ägaren har uppgivit att de ska säljas, bara man hittar villiga köpare.

Länsveterinären kommer också att ta ett beslut i frågan om ägaren till hästarna ska få förbud att hålla hästar på gården.