Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi är många som är besvikna på Socialdemokraterna

Annons

Följande är ett öppet brev till kommunalrådet Peder Björk.

Jag fick i slutet av 2015 en mycket välgjord reklamskrift från kommunen om genomförande av byggnationer gällande både hus och vägar, en skrift som troligen kostat en del för kommunen. Jag skulle ännu mer ha uppskattat att få en skrift från kommunen med information om resultatet av den satsning på basverksamheterna vård, skola och omsorg som Socialdemokraterna i Sundsvall lovade före valet.

I stället för satsningar på dessa områden har besparingar efter valet med all tydlighet framgått. En insändare under Ordet fritt i ST beskrev de logiska överensstämmelserna mellan principer och prioriteringar för en vanlig hushållsbudget, jämfört med kommunens budget och disposition av medlen. Man får förmoda att de flesta kunde förstå jämförelsen och även dra slutsatserna i likheterna. Undrar om kommunalrådet Peder Björk förstått detta?

När jag läst Peder Björks förklaringar angående fördelningen i kommunens budget i ST uppfattar jag förklaringarna som mycket märkliga och obegripliga. Jag fick intrycket av att kommunalrådet, med flera politiker i kommunen, inte bara skulle behöva en kurs i ekonomi utan även lära sig att vara lyhörda inför gräsrötternas förväntningar på de politiker som fått förtroendet styra vår kommun.

Besvikelsen över de socialdemokratiska politikernas agerande i Sundsvalls kommun är som jag har uppfattat det mycket stor hos många medborgare/skattebetalare. Det finns pengar i kommunen som borde kunna disponeras enligt den tidigare utlovade satsningen på basverksamheten vård, skola och omsorg, och inte till det som jag fått uppfattningen att medborgarna/skattebetalarna för närvarande anser som onödiga och ett slöseri av skattemedel, som bland annat ombyggnaden av torget och rivande av gamla E4 genom Sundsvall.

Att pensionärers välbefinnande inte prioriteras av Socialdemokraterna i Sundsvall framgår med stor tydlighet i media. Kommunen har meddelat att den tydligen inte ens har råd att ge dessa äldre möjlighet till nykokt potatis, eller som nyligen framkommit, inte anständigt sammansatta måltider.

Peder Björk som är ytterst ansvarig, är du stolt över detta? Vad tänker du och kommunstyrelsen göra åt dessa fatala beslut? Berätta gärna i ST.

Vad vill oppositionspartierna i kommunen? Det är viktigt att få veta inför kommande val. Förtydliga vart ni står.

Bo Forsgren

Medborgare, medlem och skattebetalare i kommunen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel