Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi är många som inte vill se ett hotell i Stadshusparken

Annons

Castellum har framfört önskemål om att få uppföra en hotellbyggnad i den vackra Stadshusparken. För ett sådant projekt måste detaljplanen för området revideras och godkännas av kommunfullmäktige. Dessförinnan måste kommunens invånare få tillfälle att lämna synpunkter och protester. Det är säkert många som vill att den fina parken skall bevaras och vara till för skön avkoppling i grön miljö.

För Plus-kunder: Tre nya hotell planeras i centrala Sundsvall: "Det är en överetablering"

Innan detaljplanearbetet påbörjas vill kommunen se förslag på hur parkområdet kommer att se ut när en hotellbyggnad uppförts. Castellum har därför uppdragit åt tre arkitektföretag att utforma var sitt förslag till utformning. Inget av dessa företag är verksamma i Sundsvall, men välkända i Sverige. Varför har man inte kunnat lämna detta arbete till tre arkitektkontor i Sundsvall? Detta skulle ha inneburit att man fått förslag från arkitekter som känner till miljön och vet hur stadens centrum utformats under den tid som gått.

För Plus-kunder: Inga fler våningar ovanpå Stadshuset – kända arkitektfirmor ska rita på stort hotell i parken

Vi är säkert många som inte vill se en förändring utan vill bevara Stadshusparken i sitt nuvarande skick. Vi hoppas att de styrande politikerna ställer upp för oss och ser till att parken bakom Stadshuset får finnas kvar i framtiden.

Bevara Stadshusparken

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Läs även:

1800-talsvillor och en påhittad skyline är inget att bevara – bygg i Sundsvall!

Ännu ett hotell förstör Norrmalm – bygg vid järnvägsspåret i stället

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel