Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi är på samma sida – många brister ligger utanför vårt ansvar

Replik på "Innehållslösa löften om skolan är inte till någon hjälp", ST 10 januari.

Först vill jag ta tillfället att säga att jag inte är ett barn, och att jag tycker att det är onödigt med förolämpningar. Ifall du nu är lärare, så är vi ju på “samma sida”. Det är väl du och jag som varje dag arbetar i förskola och skola som ser och vet vilka behov barnen och verksamheterna har, eller?

Vi som arbetar centralt får lättare ett metaperspektiv över kommunen och har under många års tid försökt göra våra röster hörda angående de brister och styrkor som finns inom vårt arbetsfält. Tyvärr är det ingen som lyssnar och ingen i förvaltningsledningen eller nämnden som efterfrågar våra synpunkter. Jag förstår utifrån din text att du inte är nöjd med våra insatser, men jag kan försäkra dig om att vi inom Central barn- och elevhälsa gör allt för tillhandahålla det bästa möjliga stödet utifrån de styrdokument som reglerar vårt arbete samt den senaste forskningen på fältet. En av våra viktigaste uppgifter har varit att jobba med likvärdigheten i kommunen när det kommer till de stödfunktioner som skollagen kräver (specialpedagog, läkare, psykolog, kurator samt skolsköterska) ska finnas.

Det går inte här att sammanfatta vad skolan behöver för att förbättra sina resultat i vår kommun, men man kan konstatera att det finns stora organisatoriska brister inom förvaltningen och att många av dem ligger över både ditt och mitt huvud och ansvar. Ledningsfunktionerna cirkulerar mellan ett visst antal personer med egna agendor som sällan gynnar barnen.

Läs fler insändare här:Läs fler insändare här:

Vuxen medarbetare inom Central barn- och elevhälsa

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel