Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi är på väg att infria målsättningen"

Överraskningslaget Sundsvall Hockey naglar sig fast på play off-plats.
Och de sportsliga framgångarna har smittat av sig vid sidan av isen.
Här berättar nye klubbchefen Magnus Holmvall om den ökade omsättningen, målsättningar som är på väg att infrias och ambitionen att en dag spela i Elitserien.

Sedan Stefan Lindqvist tog över som sportchef i Timrå IK i våras har Sundsvall Hockey stått utan klubbchef. Fram tills nyligen det vill säga. För nu har Magnus Holmvall – med tio år bakom sig som anställd i föreningen – tagit över rollen.

Han har gjort det i ett skede där laget går riktigt bra. Inför kvällens hemmamatch mot serieledande Leksand parkerar man på femte plats.

– Men vi tittar inte så mycket på tabellen. Vi följer den plan föreningen har om att bli ett stabilt allsvenskt lag och man kan säga att vi är på väg att infria den målsättningen. Det här är fjärde året som serien ser ut så här (tidigare var allsvenskan indelad i två serier) och vi är ett av tre lag som varit med på hela resan, säger Holmvall.

Målet inför säsongen var att hålla sig kvar i serien, då den ska bantas från 16 till 14 lag. Man har också ambitionen att förbättra placering och poängskörd från år till år. Något som Sundsvall verkligen ser ut att lyckas med. Efter 23 av totalt 45 omgångar har 38 poäng skrapats ihop, att jämföra med de 49 poäng laget tog i fjol eller de 44 man tog året innan.

Och även om det inte sneglas så mycket på tabellen är drömmen så klart en play off-plats.

– Det skulle vara fantastiskt kul och det största den här föreningen gjort i modern tid. Samtidigt är vi inte en av de föreningar som byggt något på att vi måste ta oss dit, säger Holmvall.

Med seriens tredje lägsta spelarbudget – den ligger på 1,8 miljoner – skulle det ändå vara imponerande om man lyckades.

Även i omsättning ligger Sundsvall en bra bit efter de stora klubbarna. Men den blir allt högre.

– I fjol ökade vi omsättningen från nio till 10,2 miljoner kronor. I år pekar prognosen på att vi fortsätter öka och vi tror att vi ska närma oss elva miljoner.

En stor anledning till det är att försäljningen ökat, både inför och under säsongen. Bland annat har man jobbat mycket med olika företagsevents. Dessutom har publiksnittet ökat till 969 åskådare per match, från fjolårets 801. Något som Holmvall tror är direkt kopplat till de sportsliga framgångarna.

Succén på isen har dock inte stigit föreningen åt huvudet.

Visst finns det en ambition om att en dag spela i Elitserien, men inte under de närmsta åren. I dagsläget är man nöjda med att vara "lillebror" i distriktet.

– Men alla klubbar på elitnivå måste ha en ambition om spel i högsta serien och väl där tror jag alla har som mål att vinna. Självklart skulle vi vilja byta plats med Timrå IK och ligga i Elitserien. Eller, det skulle vara ännu roligare att byta plats med något annat lag och ha Timrå kvar, säger Magnus Holmvall.

För att sedan tillägga:

– Men det viktigaste för Sundsvall Hockey i dag är att jobba med de ekonomiska frågorna.