Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi arbetare håller ihop

Annons

Replik på "Tjänstesektorn skapar möjligheter i Sundsvall", ST 22 oktober.

Anna-Karin Hatt, VD på Almega, skriver att ingångslönerna måste sänkas för att fler ska få jobb.

Sänkta löner ger naturligtvis inte fler jobb, det ger bara fattigare anställda. Företagare anställer så mycket personal de behöver för att få jobbet utfört, de anställer inte så många de har råd med.

Anna-Karin Hatt företräder arbetsgivarna och deras största intresse är att höja avkastningen. Ju mindre pengar som går till löner, desto mer blir vinst för företagen. Argumenten som passar för dagen används för dessa ändamål. Just nu är flyktingfrågan stor, alltså används den som ett slagträ i debatten för att sänka våra löner.

Det enda som händer om man sänker lönerna är att vi får samma problematik som i USA – working poor, man måste ha två lågbetalda jobb i stället för ett.

Vi arbetare håller ihop och välkomnar nyanlända till våra arbetsplatser, där de är värda precis lika mycket lön som vi andra.

Ida, brevbärare i Sundsvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel