Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi borde kunna fylla läktarna i varje match

Jag tycker att Giffarna har gjort en fantastisk prestation som har klarat nytt allsvenskt kontrakt trots mycket begränsade resurser. Ändå får man ständigt läsa så mycket negativt i artiklar och insändare. 

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Det är ju idrottens tjusning att man ibland vinner och ibland förlorar, och att man lär sig att hantera både vinst och förlust. Hur kul skulle idrotten vara om man alltid vann? GIF har ett hemmapubliksnitt på 4 162.  Jämför med Hammarby som i en betydelselös match mot ett nedflyttningslag (Halmstad) hade över 20 000 på läktarna. Det ger Hammarby minst 4 miljoner mot Giffarnas 800 000, varje hemmamatch, och det är 15 på en säsong. En skillnad på 48 miljoner över en hel säsong.

Sluta gnäll och gå i stället på matcherna för att stödja Giffarna, och gå med inställningen att ibland vinner man och ibland förlorar man – en riktig supporter stödjer sitt lag både i med- och motgång. Vi i Sundsvall borde kunna fylla läktarna (8 000) varje match när Sveriges bästa lag kommer på besök. Det skulle ge helt andra förutsättningar för de som jobbar i föreningen, och kanske få tyst på gnällspikarna. Jag ser fram emot att förnya mitt årskort för 2018, och jag hoppas att vi ses på läktaren i fortsättningen.Grattis GIF!

Supporter

Läs också:

Pelle Svensson: Sponsorernas stora svek utplånar idrottsstaden Sundsvall

Byt ut ledningen i hobbyföreningen GIF Sundsvall

ÖFK dansar balett – GIF kan dribbla på torget

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel