Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi borde snarare få betalt för att serva Sundsvallsborna med viktig information

Man läser ständigt att Sundsvalls kommun strävar efter att ha en levande stadskärna. Stenstaden måste leva, säger man.

Så arrangeras Bondens marknad. I lördags var vädret inte det bästa men det regnade bara lite sporadiskt. Då kan man förvänta sig att alla odlare i närområdet skulle ställa upp tillsammans med massor av olika ideella föreningar. Det skapar härlig stämning och drar folk ut på stan.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Men hur var det? Det var tre politiska partier, Prostatacancerföreningen Träpatronerna och så var det några odlare som stod i ena hörnet av torget. Vad i helskotta kan det bero på?

Den viktigaste orsaken är att man för att få tillstånd att stå i detta öde centrum måste gå till Polisen, fylla i diverse papper och betala 700 kronor. I Birsta är det gratis, så varför skall det kosta? Jag tycker snarare att man borde få en slant för att man ställer upp. En ideell förening som enbart har till uppgift att serva kommunens innevånare med livsavgörande information. Borde det inte vara gratis att stå på stan några timmar en lördag? Sedan tycker vi att polisen och kommunen borde tacka prostatacancerföreningens styrelse som ställer upp helt ideellt och gör detta på sin lediga tid.

Tord Berglund

Träpatronerna, Prostatacancerföreningen i Västernorrlands län

Läs även:

Säsongspremiär för Bondens marknad i Sundsvall: "Äntligen – vi har längtat så mycket" (Plus)

Historiska vandringar under Stenstansdagarna (Plus)

Vi måste ha modet att utveckla Stenstan för en levande stadskärna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel