Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi följer stadsvisionen och låter vattnet möta staden

Annons

Replik på "Havet blir inte mer tillgängligt", st.nu, 15 december.

Hej Ingmar. Till att börja med tycker jag att det är tråkigt att du blandar ihop rollerna kring vilka som bestämmer vad som ska byggas i Sundsvall – det vill säga kommunens politiker – och vilka som enbart har som uppgift att informera fakta kring frågan – det vill säga kommunens kommunikatörer.

Du nämner ”Stadsvision Sundsvall”, som du säger att vi numera inte låtsas om. Men om man läser i den så ser man att ett av de tio målen i Stadsvisionen lyder ”Låt vattnet möta staden – Vi för stadslivet närmare ån och fjärden när vattennära ytor görs tillgängliga för bostäder, aktiviteter och näringsverksamhet”. Ingenstans i Stadsvisionen står det att vi ska ”lämna stranden fri från bebyggelse”. Bostadsbyggandet samt strandpromenaden innebär således att kommunen följer ett av Stadsvisionens mål, helt och hållet, när vi bygger ut på exempelvis Norra kajen.

De tio målen i Stadsvisionen är framtagna i dialog med bland annat våra kommuninvånare, näringslivet med flera och enhälligt beslutade av våra politiker. Och vi har följt Visionen som en ledstjärna och inspiratör sen år 2007.

Det vi på kommunen jobbar på nu är att skapa en strandpromenad runt Sundsvallsfjärden. Den ska gå via Norra kajen, över bron till Södra kajen och sen vidare längs Inre hamnen. Att exempelvis Norra kajen bebyggs ut i vattnet på ett ställe innebär inte att allmänheten inte kommer ner till vattnet längs Norra kajen. Man kommer ner mellan husen och framförallt på alla de långa sträckor där det inte blir byggnader ut i vattnet. Det blir en sammanlagd promenadsträcka på drygt 6 kilometer varav 4 kilometer direkt längs med vattnet och 1,8 kilometer på bron. Det om något är att göra havet tillgängligt för Sundsvallsborna. Och det är definitivt att följa den önskan som Sundsvalls medborgare framförde när vi tog fram Stadsvisionen år 2007.

Du får gärna ha en annan åsikt, Ingmar. Men "skjut inte budbäraren".

Johan Lindstammer

Kommunikatör, stadsbyggnadskontoret

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel