Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi föredrar satsningar framför arbetslöshet och budgetunderskott

Replik på Förnyat förtroende för Löfven känns inte som ett alternativ, ST 7/11.

Det måste vara lätt för Liberala ungdomsförbundet när moderpartiet sitter i opposition. Under de åtta år som Liberalerna satt vid regeringsmakten försummades tryggheten i Sverige. När Löfvens regering nu ökar medlen till försvar och polis skriker Liberalernas ungdomsförbund att ”det är för lite och för sent”. 

Den socialdemokratiskt ledda regeringen satsar också på att öka den sociala tryggheten, som föregående regering prioriterade bort till förmån för skattesänkningar. Regeringen ökar barnbidraget och sänker pensionärsskatten. Sådan politik kan föras för att den svenska ekonomin går bra. Fler går till jobbet och ungdomsarbetslösheten har sjunkit under S tid vid regeringsmakten. När Liberala ungdomsförbundet hävdar att den utvecklingen bara kan förklaras av internationella konjunktursvängningar är det inte en sanningsenlig verklighetsskildring.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Nu hävdar oppositionen att vi inte bör spendera. De säger att vi borde ”spara i ladorna” och verkar glömma de 40 miljarder kronor som avbetalas på statsskulden genom regeringens budget. En sådan avbetalning förekom inte i någon av den förra regeringen åtta år vid regeringsmakten. 

Skribenterna vill göra det gällande att den nuvarande regeringen satsar för lite, för mycket, för brådskande och för sent. Vi är stolta över Stefan Löfven och hans regering och vi är övertygade om att Socialdemokraternas politik har gjort många goda saker för Sverige under den här mandatperioden. Förtroendet för statsministern är förbrukat säger Liberala ungdomsförbundet. Har de större förtroende för den arbetslöshet och det budgetunderskott som den M-ledda regeringen lämnade efter sig?

Welat Acar

Ordförande SSU Västernorrland

Läs också:

S: Vi har tvingats till svåra beslut men inte mötts av seriösa alternativ

L: 30 miljoner är inte en satsning på de äldre – det är oansvarigt i tider av underskott

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel