Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi har sämst och dyrast busstjänster i landet

Jag tycker att det är bedrövligt hur Din Turs priser och system fungerar. Om vi börjar med priserna, det kostar mig 1 200 kronor för 30 dagar mellan Härnösand och Sundsvall medan samma sträcka i Stockholm kostar 800 kronor.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Om jag väljer att åka med reskassa kostar resan 72 kronor enkel resa. Men då kan jag inte ladda mitt kort med vilken summa jag vill utan jag måste ladda för minst 100 kronor per gång. Så det ligger alltid några kronor kvar på kortet. Så om jag skulle ha 52 kronor på kortet men bara vill åka en resa, då kan jag inte ladda med 20 kronor för att täcka en resa.

För Plus-kunder: Nu kan du betala med Swish på bussen: "Vi är en av de första i landet"

Sedan har vi internetbetalningen – om jag ska ladda kortet och behöver göra det akut kan jag inte åka förrän efter 24 timmar, om jag har tur. Trots att det står direktbetalning tar det minst 24 timmar innan summan kommit in på kortet. Din Tur har de sämsta och dyraste busstjänsterna i hela landet. Inte konstigt att ni förlorat resenärer.

Arg pendlare

SVAR DIREKT:

Tack för dina synpunkter. Vårt periodkort mellan Härnösand och Sundsvall kostar 1 397 kronor och då reser du så mycket du vill med både buss och Norrtåg i 30 dagar. Är du barn, ungdom eller senior har du rabatterat pris.

I Din Turs webbshop kan du fylla på din reskassa med valfritt belopp. Om du fyller på kortet ombord på bussen laddar du reskassan med jämnt antal hundrakronor. En laddning i webbshopen kan ta upp till 24 timmar innan den finns tillgänglig på kortet. Anledningen är att alla biljettmaskiner ombord på bussar och Norrtåg i länet ska hinna få information om din laddning vilket i dag kan ta upp till ett dygn.

Vi förbereder att införa digitala biljetter som du kan köpa direkt i mobilen. Det tror vi blir ett lyft för många av våra resenärer.

Vi vill att kollektivtrafiken ska ha fler fördelar än bilen. Bland annat att man kan jobba, sova eller surfa samtidigt som man gör ett miljösmart resval. Vi är glada att många verkar ha upptäckt fördelarna med att resa kollektivt, hittills i år är resandeökningen cirka 5 procent, vilket innebär runt 300 000 fler resor med Din Tur.

Med vänlig hälsning,

Michaela Björk

Informatör på Din Tur

Läs också:

Busschaufför fick mig på glatt humör

Arg pappa: Dottern fick inte åka med på grund av en liten spricka i busskortet

Din Tur besvarar insändare: Det ska kännas tryggt och säkert att resa med oss

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel