Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi har varit tydliga – ohederligt av er att låtsas inte förstå

Replik på Alternativa fakta från majoriteten – var ärliga om satsningen på primärvården, ST 3/11.

Återigen behöver vi förtydliga för er, Ingeborg Wiksten (L) och Hans Hedlund (C), att de extra pengar som vi nu fördelar till primärvården kommer som en generell ersättning där 15 miljoner kronor är nya pengar och 15 miljoner flyttas från tidigare poster med överskott till att nu bli en generell förstärkning. Detta har vi hela tiden varit tydliga med att förklara och att, som ni påstår, kalla det för alternativa fakta när ni låtsas att inte förstå är ohederligt. 

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Samtidigt som vi gör denna förstärkning skärper vi primärvårdens uppdrag när det gäller tillgänglighet, förebyggande arbete och utveckling genom ökad digitalisering.

Vi tror att det är viktigt att extra förstärkning av pengar också ska vara förenligt med nya krav och ska bidra till utveckling. Det glömde ni, då ni vid upprepade tillfällen höjde anslagen. Det har ju också nu i efterhand visat sig att detta inte varit någon lyckosam lösning.

Jan-Olov Häggström (S)

Eva Andersson (MP)

Läs också:

30 miljoner satsas på primärvården

L: Vad gör vi utan en fungerande vårdcentral?

Viljelöst får stå för er – vi vill förbättra kvaliteten och öka bemanningen i äldreomsorgen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel