Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi har världens högsta skatt i Västernorrland

Annons

Är det rimligt att vi västernorrlänningar ska ha världens och Sveriges högsta skatt, som vi eventuellt får med denna nu föreslagna landstingsskattehöjning? Dessutom föreslås även andra höjningar när vi ska utnyttja den vårdapparat som våra inkompetenta företrädare från olika partier inte får någon ekonomisk ordning på. De som nu sitter och styr vårt landsting, vilken utbildning har de i ekonomi och sjukvårdsdrift? Det bör starkt ifrågasättas, för det verkar bara som att det blivit en förtroendepost inom olika partier att nominera personer till detta uppdrag utan att vederbörande genomgått kunskapstest.

Det är vi medborgare och skattebetalare som återkommande får skattehöjningar när det inte tillsätts personer med rätt kompetens som ska styra vårt landsting. Frågeställningen måste bli varför sjukvårdsfrågor ska handläggas av politiker och inte av professionellt yrkesfolk.

Är det rimligt att det ska sitta så väldigt många i detta landsting och uppbära arvoden och kostnader för varje sammanträde, eller behöver det inte rationaliseras bland alla er som nu sitter på dessa stolar? Sker till exempel samordning av resor eller sitter var och en och uppbär reseersättning vid sammankomster?

Intrycket från de beslut som tages i ert forum är att ni inte tänker på oss invånare och skattebetalare, utan i första hand på er själva. Det finns ett ordspråk som säger att man får "rätta mun efter matsäcken". Om ni levde efter det mottot skulle inte dessa återkommande avgifter och skattehöjningar behövas.

Ett exempel på era huvudlösa tankebanor är när vi skattebetalare besöker Sundsvalls sjukhus, i de flesta fall med bil. Då har ni beslutat att parkeringsavgift skall betalas. Vi besökare ska avgöra hur lång tid ett besök varar och gör vi en felbedömning av detta, då påförs vi ett bötesbelopp. Om läkaren inte håller tiden eller andra komplikationer uppstår så löper vi risk att få böter. Av oss invånare betalda medel går naturligtvis större delen av dessa avgifter till administration, parkeringsvakter, parkeringsmätare, tömning och redovisning. Det får vi medborgare bekosta utöver andra skatter och avgifter beslutade av er landstingspolitiker.

Se till att sopa framför er egen dörr och minska utgifterna, betala själva för mat och kaffe – det får vi andra göra – och minska omgående bemanningen i detta forum. Det bidrar till att skattehöjningar i framtiden inte blir återkommande med jämna mellanrum och att vi västernorrlänningar inte ska betala världens och Sveriges högsta skatter.

Högskattebetalare från Indal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel