Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi i äldreomsorgen diskrimineras av Sundsvalls kommun

Vi inom äldreomsorgen har haft förmånen att få byta semesterdagsersättningen mot fler semesterdagar under några år. Men i år ska det sparas ytterligare inom vården och efter våra inlämnade ansökningar blir vi meddelade av vår chef att detta skall dras in från och med i år. När vi frågar vår chef är svaret att han har fått direktiv att ej godkänna semesterdagsväxling med hänsyn till ekonomin.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

När vi skriver till Karin Holmin, verksamhetschef inom vård och omsorg på Sundsvalls kommun, blir svaret att respektive enhetschef bedömer och fattar beslut när medarbetare ansöker om utbyte av semesterdagstillägg mot extra ledighet.

För Plus-kunder: Vill anlita konsult för att komma till rätta med Smartare bemanning: "Gick ju bra när man gjorde det med Åfa"

Enligt våra undersökningar har Sundsvalls kommun diskriminerat oss inom äldreomsorgen, bland annat. Varför? Vi vet att man godkänner detta för vissa anställda inom kommunen. Till exempel de som jobbar inom vatten, kök, kyrkan, städ, lön och chefer – de kan lämna in sin ansökan i år igen och få sina extra dagar i vanlig ordning. Det är en obeskrivlig besvikelse att vi verkar vara den del av Sundsvalls alla anställda som är mindre värda. Vi jobbar obekväma arbetstider, helger och röda dagar – oavsett jul, påsk eller midsommar så ska verksamheten fungera. Vi försöker täcka upp varandra när någon ansöker om semester i schemaläggningen i den mån det går för att behålla så bra kontinuitet som möjligt för våra kunder. Det pratas mycket om diskriminering i Sundsvalls kommun – vad är då detta?

Besviken personal i Sundsvalls hemtjänst Stöde, Matfors

Läs också:

En helt vanlig dag inom äldreomsorgen i Sundsvall

Hur tänker ni – ska vi vårda våra anhöriga hemma?

Jag tar hellre en varm hand än en dator när jag blir dement

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel