Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi kan göra något åt den utbredda organskörden

Den 1 oktober är den Internationella dagen mot påtvingad organskörd. Vad handlar det om?Då uppmärksammas en statligt organiserad organskörd på olagligt fängslade människor i Kina. Det är utbrett och storskaligt. De utsatta är tibetaner, uigurer, kristna, men de flesta är Falun Gong-utövare.

I Kina fängslas man om man tror på något annat än kinesiska kommunistpartiet, KKP. Sedan kulturrevolutionen har traditionen av andlighet i Kina förstörts. För att upprätthålla makten inleddes 1999 förföljelsen av utövare av qigong- och meditationsmetoden Falun Gong. Metodens ledord sanning, medkänsla och tålamod går rakt emot vad KKP står för – kamp och materialism.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Dessa samvetsfångar utgör en levande organbank. Staten säljer organen till kunder som även kommer från väst.

I riksdagen finns ett nätverk mot organskörd. Men vi vill berätta att vi vanliga medborgare också kan göra något. Vi kan informera oss och sprida ordet. Ju fler som känner till detta, desto fortare kan det ta slut.

Läkare mot påtvingad organskörd, DAFOH, har en namninsamling på sin hemsida för att FN ska sätta stopp för organskörden i Kina. På fem år har 2,5 miljoner skrivit på.

Falun Gong finns i över 110 länder och vi är fria att leva efter sanning, medkänsla och tålamod. Vi önskar att även Kinas folk ska få följa goda värderingar i livet.

Eva Sagerfors

Jörgen Sagerfors

Kristina S Alfjorden

Linda Wiklund

Tomas Lundin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel