Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi kan inte ha en extra E4

Annons

Jag är otroligt nöjd med beslutet att skala bort två filer på gamla E4. Hade blivit mycket besviken och förvånad om beslutsfattarna vikit ner sig för en liten men högljudd mobb som nördat in sig på att man ska kunna köra bil vart, när och hur som helst, och som vill bromsa nödvändig infrastrukturutveckling.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Vi, med största sannolikhet majoriteten av medborgarna vill ju ha en harmonisk och sammansatt stadsbild ända ut till havet. Vi har ju fått en ny fin nordsydlig E4 genom Sundsvall, det räcker. Vi kan ju naturligtvis inte ha en andra E4 inne i staden då. Det faller ju på sin egen orimlighet.

Det är ynka två timmars rusningstrafik om dygnet. Dom får ju naturligtvis inte bestämma över dygnets övriga 22 timmar. Det finns gott om alternativ att ta sig in till stan om man ska in dit. Man lär sig ju lätt hur lång tid det tar, så det är bara för bilisterna att anpassa sig. Protesterna som den högljudda men marginella bilfanatikermobben håller på med har inte ett uns av substans, det fattar ju varje förnuftig människa.

Man behöver inte anstränga sig särskilt mycket för att begripa olika alternativ som går att köra vart i stan man än ska, det krävs bara lite vilja och logiskt tänkande. Men det är klart, det är ju lättare att gnälla än att man måste tänka konstruktivt.

Tack beslutsfattare för att ni lyssnar på medborgarna. Ett mycket, mycket, klokt beslut!

En som kört yrkesmässig trafik i Sundsvall med omnejd de senaste 10 åren.

Hurtigh BK

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel