Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi kan inte köpa oss lycka – gör julen till en kärlekens hyllning och ta emot Guds gåva

Reklamen har flödat i flera månader om hur affärerna vill att vi ska konsumera mera. Det har varit alla möjliga tillfällen att göra "fynd" på rea, utförsäljningar, svarta fredagar och helger – allt för att locka till sig fler som handlar.

Hur mycket materiella saker kan vi behöva innan vi är nöjda och lyckliga? Mig veterligen så behöver vi luft, vatten, mat och kärlek för att överleva. Allt annat är överkurs och utöver det som är livsnödvändigt.

Det har en stor betydelse på hur vi tänker mentalt. Jag ser människor, som inte äger någonting, vara glada – och jag ser motsatsen, att de som äger mycket och inte saknar någon bekvämlighet kan vara djupt olyckliga.

Föräldrar jobbar extra för att kunna köpa dyra presenter till barnens långa önskelista, då det är den dyrbara tiden mellan förälder och barn som egentligen saknas.

Vad kan vi mer köpa, vad saknar oss?

Låt oss påminnas om att det finns en gåva som vi inte kan köpa med pengar. Det glöms bort och drunknar i den här världens hysteri av att vi måste "köpa" oss lycka i saker.

Vi firar inte jul för att få mer materiella saker. Det är den mest betydande födelsedagsfesten att fira. En högtid som man väntat på i flera tusen år, och som vi håller på att missa budskapet i. Det är gåvan till oss som vi bara kan ta emot, inte som vi med vår egen kraft eller pengar kan köpa. En gåva som oavsett om vi varit "snälla" eller "stygga" får ta emot. Även om vi inte förtjänar den är den gratis, till för alla som vill ha den. Himlens gåva till dig, evigt liv genom Jesu födelse. Guds enorma kärlek utgjuts över dem som vill ta emot den.

Gör denna julen till en kärlekens hyllning, ta emot Guds gåva till dig. Tro på Guds sons födelse Jesus Kristus, fira hans födelsedag och ta emot evigt liv. Fyll ditt hjärta med ovillkorlig kärlek istället för mer materiella saker som ändå byts ut nästa jul.

Du är älskad för den du är, du är inte ett misstag och Gud väntar på dig!

Eva Andersson

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel