Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi kan inte leva i det förgångna

Annons

Att vi ska fortsätta att leva som förut efter alla vansinnesdåd vi bevittnat är naivt och dumt. Vi har alltid tvingats anpassa oss efter rådande omständigheter vare sig vi vill eller inte. Att då sätta upp tjurhakan mot sjuka och förvildade hjärnor är inte lönt.

Europa har öppnat sina gränser mot världen och många tror att här är livet en dans på rosor. Det i sig innebär inte att någon blir tokig då inte allt är som de först trodde och att någon dåre därför ger sig på vanliga människor. Vi tar till oss världens oroshärdar genom vår välvilja, men vad kan vi annat göra?

Här i Sverige har många känt utanförskap en längre tid. Även många som levat här en längre tid har känt sig utanför, till exempel av arbetsbrist eller sjukdom vilket är ett underbetyg till förd politik men inte grund till vansinnesdåd. Det kan i stället vara att ha mist sina nära och kära i vansinnesdåd som alla krig är. Se bara vad USA ställde till med efter 11 september. Naturligtvis dödade man en massa oskyldiga i jakten på de skyldiga. Vad historien säger, är att vi måste anpassa oss efter rådande omständigheter, då vi vet att många kan ta tillfället i akt och mörda oskyldiga människor, oavsett om de är muslimer eller kristna, bara för något så simpelt som hämnd eller att sätta skräck i folk och i samhällen.

Vi har bäddat för detta faktum och då måste vi även finna oss i det vare sig vi vill eller inte. Därmed inte sagt att vi inte ska roa oss, men inget är som förr och därför kan vi ej heller leva som förr.

Lilla jag

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel