Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi kan kärlek, död och pengar

Annons

För några dagar sedan fick jag ett brev från Juristbyrån i Sundsvall. Frågeställning i deras utskick var "Spelar det egentligen någon roll om en eller båda av er står som ägare av bostaden?" Budskapet i utskicket var att delad lagfart skapar bättre trygghet för bägge parter. Nog är det så.

Vad jag fann märkligt med detta brev var att det var adresserat till mig och fruns dotter, alltså inte till mig och min fru. När jag kontaktade Juristbyrån upplyste de mig om att adressuppgifterna hade de inhämtat från Lantmäteriet, och Juristbyrån hade gjort ett stort utskick till över 3000 personer och då har man inte tid att kontrollera uppgifterna.

Brevet innehöll också en värdecheck på cirka 950 kronor där de erbjuder en kostnadsfri "Livsbesiktning", som innebär att de ska göra en analys av den familjejuridiska situationen. Personligen tycker jag att valet av termen "Livsbesiktning" är olycklig.

När man besiktigar något är väl risken också att det besiktigade kan underkännas? Vad får det för följder?

Juristbyrån hälsar avslutningsvis i sitt brev oss välkomna till dem och betonar att "Vi kan kärlek, död och pengar". Jag ifrågasätter inte deras juridiska kompetens men jag tror att de tar sig vatten över huvudet när de påstår att de besitter sådan kompetens när det gäller kärlek och död, däremot tror jag säkert att de har stor kunskap när det gäller pengar.

Nilspetter

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel