Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi måste dela med oss

Annons

Tack Sofia Mirjamsdotter. Jag är inte anhängare av dina ledarsidor varje dag, men i dag skriver du precis vad jag själv tänker och känner.

Läs mer här: "Det är inte naivt att stå upp för de mänskliga rättigheterna"

Att säga nej och stopp vid vårt lands gränser till människor som flyr kulor och bomber, som behöver skydd för sitt liv, är för mig uteslutet. Jag väljer, utifrån min människosyn, att öppna mitt hjärta, och om det behövs min dörr, för de som är i nöd och behöver skydd.

Tänk om det varit vi svenskar som fått fly från kriget. Jag önskar då att hjärtan och gränser var öppna för oss. Vi kommer inte att lida nöd av att hjälpa de utsatta.

Om jag och andra säger nej i den här situationen visar vi brist på insikt, medmänsklighet och vilja att dela med oss av vårt överflöd av både trygghet och värme.

Det är svårt nu, och det är kriget som är boven. Men då är det också den allra viktigaste tiden för att visa medmänsklighet.

Kaisa Hautala

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel