Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi måste dra lärdom av historien – många känner inte till SD:s bakgrund

Replik på Vi är medvetna om rötter och skandaler men röstar ändå på SD, ST 18/11.

Du har rätt i att människor får rösta som de känner för. Sverige är ju en demokrati och det är jag tacksam för.

Däremot påstår du felaktigt att de som röstar på SD vet ytterst väl vad de röstar på, och att de är fullt medvetna om partiets rötter. Jag har frågat människor som röstat på och sympatiserar med SD om de känner till att partiet har nazistiska rötter. De tillfrågade har svarat att de inte visste om detta.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

När det gäller, som du skriver, att jag inte behöver ha ytterligare upplysningsplikt – anledningen till att jag skrev insändaren var att jag ville informera om att SD har nazistiska rötter och om vad nazisterna gjorde mot "tyskar" som var psykiskt sjuka, förståndshandikappade med mera. Nazisterna dödade funktionshindrade tyskar.

Läs insändaren här: Nazismens rötter i SD hotar vår demokrati

Vi måste dra lärdom av det som hände i Hitler-Tyskland under andra världskriget och se varningstecknen så att det inte upprepas i vår tid i dagens samhälle.

Sann demokrat

Läs också:

Groteska experiment och massmördare – de flesta har ett smutsigt förflutet

SD hade chansen att ge mer pengar till de äldre – ni satsar hellre på höginkomsttagare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel