Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi måste hjälpa flyktingarna

Annons

Aldrig har så många människor flytt från sina hemländer som nu. Många svenskar hjälper flyktingarna genom att ge dem kläder, leksaker, skjutsa dem till olika aktiviteter, hjälpa dem att lära sig svenska, lära sig svenska traditioner och sociala koder i samhället. Men fler svenskar måste hjälpa flyktingarna när de kommer till Sundsvall.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Det finns många goda människor i Sverige, men tyvärr så finns det också människor i vårt land som hatar invandrare och flyktingar. Dessa människor påstår att invandrare och flyktingar tar jobben ifrån oss svenskar och kostar massor av pengar.

Människorättsorganisationen Syrian Network For Human Rights har beräknat att IS mellan januari och juli 2015 dödat cirka 1 131 människor i Syrien och att regeringstrupperna i Syrien dödat cirka 7 894 personer enligt Washington Post.

Jag jobbar som volontär med att hjälpa dessa flyktingar att lära sig svenska och ordnar idrottsaktiviteter som de deltar i.

De här flyktingarna som jag och andra volontärer i Sundsvall hjälper är mycket tacksamma för den hjälp och det stöd de får.

Det är fantastiskt roligt att få förmånen att hjälpa våra flyktingar som har det svårt. Man lär känna dem och vissa blir ens vänner.

Alla invånare i Sundsvall måste visa solidaritet och empati för de flyktingar som kommer till Sundsvall och vi måste hälsa dem välkomna och ta emot dem med öppen famn i Sundsvall.

Anders Eriksson

Volontär

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel