Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi måste hjälpa till – låt inte mörkret vinna

Tyvärr måste vi se människans grymhet i stort. Människan själv är ett offer för den i stunden grymma delen av mänskligheten. Ingen nämnd och ingen glömd. Det är människan självt som det är fel på, beroende på vem som för stunden håller i ”svärdet/bilan”.

Läs också: Inrätta fler verksamheter för asylsökande

Människor i Sverige kan mycket väl vara de som dräper folk i framtiden om mörka krafter tillåts öka sina mandat – detta måste vi förhindra. Se bara hur det gick för judarna, romerna, funktionsnedsatta och oliktänkande under nazismens härjningar. Och säg inte att det inte kan bli så i Sverige, det finns verkligen mörka krafter även här.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

All form av politisk och religiös extremism, måste på ett tidigt stadium motarbetas. Krig i alla former medräknad då också alla våldtäkter som utförs i syfte att bryta ner motståndet totalt för en befolkning. Tänk vilket lidande.

Ovanpå detta lidande är även alla människor som måste fly för sina liv. Där många har och kommer att dö med stora familjetragedier som följd. Nu i denna flyktingkatastrof som sker är det många människor som tvingas ta vägen över dödens hav Medelhavet. I stället för att erbjudas en betydligt billigare och säkrare väg över Medelhavet med flyg, vilket är stängt i dag för flyktingarna.

Läs också: Förr tog vi mot flyktingar med öppna armar – vad har hänt?

Vi ser partier och hela länder som medvetet gör det svårare för flyktingar. Vi får hoppas att regeringar i länderna kommer att göra det som behövs för att hjälpa flyktingarna framledes samt att även andra länder gör detsamma.

#Viärsamma 1204

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel