Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi måste släcka branden

Annons

Vi befinner oss i en brand, en brand som sprider sig fortare, som växer sig starkare för varje dag. En brand som tar fler liv för varje minut och där de svaga faller först.

Det är en brand bestående av hat, rasism och främlingsfientlighet.

Det är en brand som många tittar på men ingen släcker.

Det är en brand där många springer för att gömma sig.

Det är en brand där några tar sig modet till att gå rakt in i den.

Branden har eskalerat, ingen vågar göra något. Vi accepterar den, vi låter den brinna. För varje dag blir den större, starkare och tar allt fler offer.

Men vem släcker den?

Dags att agera Sverige. Vi kan inte längre stå och titta på branden.

Människor som faller offer på grund av sin hudfärg, människor som flyr med hopp om en framtid i Sverige får sina hem förstörda. Vi accepterar dem inte, vi slänger dom rakt in i branden. Vi tror att allt blir bra till slut.

Branden har brunnit länge, frågan återstår fortfarande.

Sverige, när släcker vi branden? Branden av hat, rasism och främlingsfientlighet.

Vi håller på att normalisera rasism, vi riktar hatet mot oskyldiga människor som varje dag måste försvara sin identitet, sitt ursprung. Sverige håller på att normalisera hatet mot flyktingar, människor med annan hudfärg och mycket mer. Vi måste stoppa det innan det går ännu längre.

Lena Lek Hansson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel