Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi påverkar inte riksdagspartier – inget kunde vara mer fel

Replik på Har SD provat att bjuda de andra partierna på lyxmiddagar? ST 18/12.

Signaturen "Pyramidspelet" påstår i sin insändare att vi i Almega och Vårdföretagarna genom middagar har påverkat partierna i riksdagen. Inget kunde vara mer fel. På vår webb redovisar vi helt öppet de möten vi har med politiker och vad vi diskuterat. En av anledningarna till att vi gör det är att ingen ska kunna påstå att vi har hemliga överläggningar med något visst parti.

För att vara så öppna som möjligt redovisar också Vårdföretagarna de pengar som betalas till politiska partier för att få möjlighet att ställa ut med monter på deras kongresser och kommundagar.

När vi möter politiker pratar vi om företagens villkor, att konkurrensen mellan det offentliga och privata ska fungera, hur vi kan möta välfärdens utmaningar som att det inte finns tillräckligt med vård- och omsorgspersonal eller hur begränsningar av företagens vinster skulle leda till att människor får färre alternativ för sin vård och omsorg. Som branschföreträdare måste vi kunna prata med alla politiker som kan påverka de frågor som vi jobbar med. Det tror vi de flesta har förståelse för.

 ■■ Följ ST Debatt på Facebook

Håkan Tenelius

Näringspolitisk chef, Vårdföretagarna

Andreas Åström

Näringspolitisk chef, Almega

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel