Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi rivstartar satsningen på Elitettan – med uppesittarkväll och dokumentärer

Mittmedia kommer sända 60 matcher från Elitettan 2018. Men det blir mycket mer.
Inför premiären rivstartar vi med en stor uppesittarkväll.
– Vi tar ett grepp om hela serien och det är ett lyckat koncept vi redan använt oss av inom bandyn och hockeyn, säger Leo Hägglund, fotbollsredaktör i Hälsingland.

Helgen 14-15 april startar Elitettan och Mittmedia och VK Media kommer sända fyra matcher från premiäromgången: KIF Örebro-Sundsvalls DFF, AIK-Umeå IK, Ljusdals IF-Lidköping FK och Kvarnsveden IK-Assi IF.

Totalt sänds 60 matcher från Elitettan under säsongen.

– Det är på tiden att den här serien får den uppmärksamhet den förtjänar tycker jag. Det finns många klassiska lag i serien och mycket talanger, det är här spelare som ska till allsvenskan växer på sig, säger Tomas Ruuth, digitalt sportansvarig på VK Media, som ser flera intressanta lag i Sveriges nästa högsta liga för damfotboll.

LÄS MER: Mittmedia sänder 60 matcher från Elitettan

– Umeå IK, KIF Örebro och AIK är några klassiska lag och sen har vi några spännande uppstickare som Assi och Ljusdal.

Inför premiären kommer Mittmedia och VK Media ha en stor uppesittarkväll (onsdag 11/4) där samtliga lag kommer få sin plats i rampljuset – med gäster, analyser och expertsnack.

– Det blir roligt att ta ett grepp om hela serien, och ge den en rejäl skjuts redan från start. Det visar att vi tar det på allvar. Inom Mittmedia har vi kört såna här kvällar inom bandyn och ishockeyn och det är ett populärt koncept, säger Leo Hägglund.

LÄS MER: Nyström femmålsskytt när Ljusdal körde över Sandviken

Totalt kommer vi sända från sex orter i Sverige och ge er allt ni behöver veta om Elitettan.

Därefter kommer det varje vecka ut ett Studio Elitettan.

– Det är också ett beprövat koncept inom Mittmedia där vi på både Bandypuls och Hockepuls kör veckoprogram där vi analyserar och kommenterar det hetaste som hänt under veckan. Det blir höjdpunkter, gäster och experter som säger sitt om Elitettan, säger Leo Hägglund.

Innan uppesittarkvällen kommer ett flertal dokumentärer där ni kommer närmare lagen – då med fokus på KIF Örebro, Kvarnsveden, Sundsvall, Ljusdal, BK 30 Västerås och Umeå.