Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi ser bara på och låter vansinnet fortgå

Annons

Vakna Svensson! Se dig omkring, vem är det som vill hjälpa de stackars flyktingarna? Jo, oftast de redan välbeställda som ser ännu en chans att tjäna pengar på andras olycka. Vi ser och hör också att man vill sänka lönerna för lågutbildade yrken så att vi kan få in flera som till exempel städar toaletterna. Många som enligt de själva har en fin utbildning som genererar en hög lön, vill ofta se sig som en massa och tror att de är vetet och andra med lägre utbildning är agnarna.

Vem som har banat vägen till en bra utbildning och varför är sedan länge bortglömt. Många förstår heller inte att deras höga utbildning med ett trollslag kan vara föga värd. Se bara på till exempel journalistyrket där många tvingats söka andra vägar efter tidningsdöden.

Att vi har ett markerat klassamhälle vet vi, men mer oroande är att många vill ha ett än mer utmejslat klassamhälle samtidigt som dom blundar för den stora faran med detta. Att bjuda in någon i sitt hem, innebär också att man har ett ansvar för den man bjudit in. Detta innebär inte att den som sedan förut bor i ditt hem och har det lite sämre, ska få det ännu sämre bara för att du vill ha många i ditt hem som ska slåss om smulorna som blivit över.

Det som är mest beklämmande i denna kråksång som vi alla tar del av, är att rasistiska partier vinner sympatisörer då vi låter allt detta vansinne få fortgå som det nu gör och gjort under en längre tid, fri från sakliga debatter men med många pajkastningar.

Mona

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel