Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi sjuka knäcks av Försäkringskassans avslag

Försäkringskassans taktik att avslå ersättning knäcker oss sjuka. Avslagsmotiveringarna kan bara beskrivas som fantasifulla: "Objektiva fynd saknas", "Förväntad reaktion på ett avslag" samt "Beskriver bara vad patienten säger". Och det här är bara tre varianter.

"Objektiva fynd" ska enligt Försäkringskassans vägledning finnas så långt det är möjligt. Men det skiter de i och avslår ändå.

"Förväntad reaktion" är direkt farligt att skriva då den sjuka hamnat i kris och Försäkringskassan inte vet hela bakgrunden.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Och så "Det är bara vad patienten berättat" – jag kan informera om att det kallas anamnes och utgör större delen av läkarutbildningen, den utbildning som handläggarna på Försäkringskassan saknar.

Eftersom Försäkringskassan inte vill betala ut ersättning till sjuka flyttas vi till arbetsförmedlingen. Där är vi just sjuka – det som Försäkringskassan inte förstått – så handläggarna vet de inte vad de ska göra. Och till slut står du helt utan ersättning, ett socialförsäkringsnät som inte fungerar. För skatt betalar jag och har gjort hela mitt yrkesverksamma liv. Nu när livet tagit en annan vändning finns ingen som hjälper.

Katarina

Läs även:

Tack, Försäkringskassan – ni slår undan fötterna för mig

Lina Norberg Juuso: Dubbelbestraffa inte sjuka människor

Varför inte boka läkartid med Försäkringskassan direkt?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel