Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi ska inte begränsa skyddet för anställda

Annons

Replik på Sist in, först ut och svårt att säga upp de som missköter sig – las måste moderniseras, ST 23/11.

Så var det dags igen. Svenskt Näringsliv är ute och ber om en försämring av lagen om anställningsskydd, las. I vanlig ordning målar de upp en bild av en arbetsmarknad där arbetsgivare inte vågar anställa om de senare inte skulle behöva personalen.

■■ Följ ST Debatt på Facebook 

Den här bilden är inte sann. Arbetsgivare i Sverige har själv rätt att avgöra när arbetsbrist råder, vilket i sig är grund för uppsägning. Skulle personal inte längre behövas i verksamheten har företagen möjlighet att säga upp dem.

Vad som skyddar arbetstagarna i dessa situationer är las. Och det främsta skyddet är den så kallade ”sist in, först ut”-principen. Arbetsgivare kan bestämma när arbetsbrist råder, men har inte möjlighet att avgöra hur länge du har varit anställd. Turordningsreglerna är där för att underlätta i förhandlingar när du inte längre behövs eller är önskvärd. Utan detta skulle Sveriges arbetstagare i långt större utsträckning riskera ogrundade, godtyckliga och nyckfulla uppsägningar.

Om sådan otrygghet får råda skapar det arbetsplatser där ingen vågar protestera mot sina överordnade. Utan las kan ditt jobb stå på spel om du säger ifrån eller engagerar dig fackligt.

Nej, så ska vi inte ha det. Las utgör en grundsten på den svenska arbetsmarknaden. I en tid där arbetsmarknaden förändras ska du känna trygghet i din anställning. Vi ska ha ordning och reda på den svenska arbetsmarknaden. Den svenska modellen ska utvecklas, inte avvecklas.

Ingemar Nilsson (S), riksdagsledamot

Stiven Wiklund, ordförande LO Mellersta Norrland

Läs också:

Joakim Rönnbäck: Utan kritiker rasar den svenska modellen

MUF: Vad har regeringen emot ungdomar?

Orimlig arbetsbelastning i äldreomsorgen – lösningen på problemen är självklar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel