Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi ska inte bestämma vad du vill betala för att bo här

■■ Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner Sundsvall Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

I kommuner runt omkring oss bygger man bostäder. Vi ser hur grannarna slår upp nya kvarter och erbjuder möjligheter för både företag och medborgare att etablera sig. Varför gör vi inte det i Timrå? Samtidigt som Sundsvall jublar över ett nytt och modernt bostadsområde vid inre hamnen, jublar vi i Timrå över … ja, vad? Nä, en ska inte nämna en ishall för flera miljoner, det känns gammalt nu. Samtidigt som Härnösand jublar över 15 nya radhus vid stranden, jublar vi i Timrå över att Timråbo äntligen fått resurser att restaurera sina befintliga fastigheter.

Hur vore det om vi släppte det gamla tänket och släppte in det nya? Och vad är det nya tänket? Jo, att vi, liksom andra kommuner, förstår att ta till vara på de företag som vill bygga i vår kommun. Att vi underlättar och möjliggör för dem som redan finns här att expandera. Men de djupa spåren i den tröga sörjan gör att vi alltid, på något sätt, halkar ner i tvivlet på att medborgarna i Timrå har råd med byggandet. Timråborna vill inte betala för byggandet av bostäder. Men, är det verkligen vi politiker som ska bestämma det? Är det verkligen vi politiker som ska bestämma hur mycket du ska betala? Nä, Liberalerna tycker inte det. Vi tycker det är dags att fråga dig nu. Vet du, det finns tomter i Timrå som stått tomma alltför länge – hur mycket vill du betala för att bo där?

Liberalerna i Timrå

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel