Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi skulle slippa trafiken till slalombacken – men nu kör bilarna upp och ner som om ingenting hänt

Öppet brev till Eva Forslund, sektionschef stadsbyggnadskontoret gatuavdelningen om vägen till slalombacken Södra berget.

För ett par år sedan verkade det klart att vi på Mogatan skulle slippa slalombackstrafiken. En bom placerades vid infarten  till backens parkering. En vändplan iordningställdes för bilar som kom från Mogatan.

Man skulle i fortsättningen använda vägen som anlades när Hillstamotippen sanerades. Vägvisning sattes upp vid korsningen Östermovägen-Enhörningsvägen.

Men det blev lite si och så med nyttjandet av den skyltade vägen. Och nu när säsongen börjar på allvar i slalombacken kör bilarna som inget hänt Mogatan upp och ner - ibland med hastigheter långt över tillåtna 30 km.

Om polisen är på alerten finns mycket bötespengar - och sannolikt också ett och annat körkort - att hämta.

Det har berättats för mig att du Eva Forslund är ytterst ansvarig för att bommen plockats bort och trafiken på Mogatan får fortsätta- det sägs också att man i slalomklubbens ledning har nära förbindelse med kommunen i frågan om Mogatan och därmed fått sin vilja igenom - att bilisterna skall slippa ta "omvägen" via Fridhemsgatan och Enhörningsvägen.

Kickan Bergman, Mogatan 32

SVAR DIREKT:

Hej Kickan. Tyvärr har du fått felaktig information. Ärendet som du beskriver är ett planärende där man har genomfört en detaljplaneprocess avseende detaljplanändring i området. I denna process beslutades det att tillfartsvägen till slalombacken skulle ändras från Mogatan till Enhörningsvägen.

Eva Forslund, som du nämner, arbetar på trafiksektionen och har inte varit involverad i arbetet som rör slalombackens tillfartsvägar och koppling till Mogatan. Däremot har trafiksektionen utfört trafiksäkerhetshöjande åtgärder och bland annat byggt farthinder längs Mogatan och reglerat hastigheten till 30 kilometer i timmen. Om du eller andra närboende upplever att hastigheten överskrids behöver ni kontakta polisen då det är en polisiär fråga.

Angående vändplanen längst upp på Mogatan så är anslutningen som finns från slalombacken till Mogatan en fastighetsutfart. Det finns inget juridiskt hinder mot att ha en fastighetsutfart där enligt gällande detaljplan.

Du är välkommen att höra av dig med fler frågor eller synpunkter om kommunens verksamheter eller fysiska miljö direkt till oss via vår synpunktshantering på hemsidan; www.sundsvall.se/synpunkt.

Hälsningar

Linnea Lång, kommunikatör, gatuavdelningen, Sundsvalls kommun.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel