Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi står inte bakom beslutet

Annons

Replik till "Vi bevittnar ett politiskt magplask", ST 8 oktober.

Vi förstår din frustation över vikariestoppet i Sundvall. Vi vill därför påpeka att alla politiker inte står bakom det beslutet. Det är ledamöterna i Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Centerpartiet som fattat beslutet. Resterande ledamöter tyckte annorlunda.

Vi som representerar Folkpartiet liberalerna i nämnden föreslog, i stället för detta skadliga stopp, att man skulle begära mer pengar hos kommunfullmäktige. Då skulle vi kunna ta fram en riktig strategi för att få en ekonomi i balans, utan att det skulle drabba barnen. Detta ställde sig även moderaterna och kristdemokraterna bakom. Tyvärr fick vi inget gehör för detta utan beslutet klubbades ändå av den styrande majoriteten, trots att det inte fanns någon beskrivning av vilka konsekvenser beslutet skulle få.

När vi hade arbetsutskott inför kommande nämndssammanträde krävde vi att få månadsvisa rapporter om de pedagogiska konsekvenserna av beslutet, till exempel hur många lärarlösa lektioner det blir ute på skolorna. Det här kändes mycket viktigt för oss och det är glädjande att även resterande ledamöter i arbetsutskottet ställde sig bakom vårt förslag.

Vår förhoppning är att på det här sättet kunna följa hur konsekvenserna faktiskt ser ut och att det är möjligt att ändra beslutet om de visar sig vara allt för stora. För när det gäller barnens trygghet och lärande får det inte bli en prestigefråga.

Ina Lindström Skandevall (FP)

Ledamot i barn- och utbildningsnämnden

Magnus Björk (FP)

Ersättare i barn- och utbildningsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel