Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi storsatsar på Ljusdal – sänder över 60 matcher i elitettan

Här kommer godis för den som vill följa Ljusdal.
Mittmedia och VK Media sänder över 60 matcher i en storsatsning på elitettan. 
– Det här är bland det häftigaste vi har gjort, säger Mattias Wallström, ansvarig för sportens affärsutveckling på Mittmedia.
– Vi kommer att lyfta bevakningen av elitettan till en helt ny nivå, säger Tomas Ruuth, digitalt sportansvarig VK Media.

Förra säsongen sände Mittmedia ett femtontal matcher från elitettan.

Nu är Elitfotboll Dam och Mittmedia/VK Media överens om en storsatsning på serien 2018 som innehåller:

► Minst 60 direktsända matcher.

► Webbtv-program varje vecka.

► Uppesittarkväll inför säsongen.

► Videoblogg från flera av lagen i serien.

► Försäsongsdokumentärer.

► Livesänd prisceremoni efter säsongen.

Fokus ligger på lagen inom Mittmedia och VK:s bevakningsområden – KIF Örebro, Kvarnsvedens IK, Ljusdals IF, Sundsvalls DFF, Västerås BK 30 och Umeå IK.

–Vi ser fram emot denna satsning på att öka tillgängligheten av Elitettan och visa berättelserna i Sveriges nästa högsta serie, säger Linda Wijkström, generalsekreterare Elitfotboll Dam. Elitettan har en stor potential och vi är glada att Mittmedia och VK vill vara med i detta arbete.

Satsningen startar med försäsongsdokumentärer om de sex tidigare nämnda lagen och en uppesittarkväll med försnack och intervjuer om  2018-års säsong.

Från premiären, 14-15 april, så sänds KIF Örebro-Sundsvalls DFF, AIK-Umeå IK, Ljusdals IF-Lidköping FK och Kvarnsveden IK-Assi IF.

– Vi på VK Media och Mittmedia samarbetar nära tack vare nätverket Sveriges Lokalnyheter. Bland annat har vi sänt rally-SM och USM i skidor tillsammans. Nu tar vi detta ett steg längre och gör detta på en serie som vi verkligen tror på och vill satsa på, säger Tomas Ruuth på VK Media.

Mattias Wallström, ansvarig för sportens affärsutveckling på Mittmedia:

– Vi analyserar dagligen vad våra användare är intresserade av och vad de konsumerar. Vi ser där att det finns ett starkt intresse för våra lag i elitettan och tillsammans med VK och Elitfotboll Dam kommer vi kunna få fler att upptäcka vilken intressant serie detta är.För att se matcherna som sänds så behöver man vara kund hos Mittmedia eller VK.

Matcherna kommer även att sändas som pay-per-view för 99 kronor per match.

LÄS OCKSÅ

►(+) Ljusdals nyförvärv visade prov på fint samspel i förlustmatchen: "Det kommer, det lovar jag"

► (+) Kenneth lämnade chefsjobb för att bli fotbollscoach: "En dröm som blivit verklighet"

► (+) Kvarnsveden slog Ljusdal i årets första träningsmatch – se höjdpunkterna här