Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi väljer inte våra arbetstider

Annons

Replik på "Jag vill ha en förklaring", ST.nu 20 december.

PostNord har i Sverige bestämt att postutdelning ska ske mellan 9.30 och 17.00. Det vill säga utan att jobba övertid, som vi ofta gör för att ni ska få er post. (Och nej, vi brevbärare vill inte heller dela ut post till sent på kvällen. Vi har också familj, barn på dagis, skola och en fritid).

PostNord äger Tidningstjänst AB och morgontidningar distribueras på nätterna med samma fordon som brevbärarna kör på dagen. Några moderater i riksdagen har skrivit en motion om att morgontidningar och post ska delas ut samtidigt, men vi håller med dig Christer, det är “totalt sjukt”.

När det gäller större försändelser som inte får plats i postlådan finns det två typer. De som är märkta “PPD” får vi ställa utanför dörren. Om det är mycket post och reklam (som till exempel veckorna före jul) brukar vi dela upp turerna på flera brevbärare. Att köra två postbilar efter varandra tycker inte vi heller är effektivt och det sker bara när en brevbärare ska lära sig en linje av någon annan. Kanske är det detta du har sett.

Vi brevbärare sätter ett stort värde i att dela ut posten både i rätt tid och i rätt låda, men det är inte alltid vi har rätt förutsättningar. Våra arbetskamrater ska tvärtom, ha en stor eloge för det arbete de gör. För om du tror att vi väljer våra arbetstider själva har du fel. PostNord är ett centralstyrt företag och brevbärarna har inte mycket att säga till om. Så var glad att du fortfarande får posten till din låda varje dag. Vem vet hur länge det är så.

Ida och Sofie, brevbärare i Sundsvall/Timrå

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel