Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi väntar på svar om Alnö

Annons

Varför svarar inte Sundsvalls kommun? I början av januari tillskrev Alnö/Sköns LRF-avdelning Sundsvalls kommun med anledning av att vi anser att Alnös kustremsa mot framför allt fastlandet håller på att växa igen. Vi väntar på svar. Störst markägare är Sundsvalls kommun. Vill skickade tre identiska skrivelser till stadsbyggnadskontoret, stadsbyggnadsnämnden och mark- och planutskottet i förhoppning att få en reaktion från något håll.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Syftet med skrivelsen var att kommunen skulle initiera ett projekt med berörda markägare för att öppna upp det igenväxta landskapet. Vi anser att vistas man som boende eller turist på vår vackra ö bör man också få uppleva att man befinner sig på just en ö, och få visuell kontakt med vattnet. Förutom den uppsnyggning ett sådant projekt skulle leda till inbillar vi oss att en hel del arbetstillfällen skulle skapas. Vi förväntar oss inte ett omedelbart igångsättande men vi hade förväntat oss ett svar på skrivelsen om vad kommunen tycker om idén, oavsett om svaret blir positivt eller negativt.

Per Dahlin

Sekreterare, Alnö/Skön LRF-avdelning

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel